Godišnjica smrti Aleksandra Tijanića

Pre tri godine preminuo je novinar Aleksandar Tijanić. Bio je generalni direktor RTS-a od 2004. godine sve do smrti, 2013.

Rođen je 13. decembra 1949. godine u Đakovici. Živeo je u Podujevu, u Prištini i u Beogradu.

Studirao je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Zatim je radio u NIN-u, u časopisu Intervju, zagrebačkom Startu i Danasu, splitskoj Nedeljnoj Dalmaciji, ljubljanskoj Mladini i u sarajevskom Oslobođenju.

Uređivao je Sportski žurnal, a 1997. godine pokrenuo dnevni list Građanin. Od 1998. do 1999. godine piše kolumnu u nedeljniku Evropljanin.

Bio je direktor i glavni i odgovorni urednik TV Politike i direktor BK televizije.

Tijanić je od 1994. godine bio ministar informisanja u Vladi Srbije, ali je na tu funkciju podneo ostavku. Savetnik za informisanje predsednika SRJ Vojislava Koštunice je bio od 2001. do 2004. godine.

Generalni direktor RTS-a bio je od 2004. godine, biran u dva mandata.

Tijanić: Prva lekcija novinarstva (novembar, 2012)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво