Zimske gume obavezne od ponedeljka

Od sledeće nedelje svi vozači moraće da na svojim vozilima imaju zimske gume. Gužve kod vulkanizera očekuju se za vikend, a izbor guma za novu sezonu je veliki.

Saveta za vozače generalno nema, svako može, u skladu sa svojim džepom, da karkuliše, da li da vozi letnje gume, a za vreme snega da se vozi gradskim prevozom.

"Nema gužve, najviše se traže univerzalni pneumatici koji se mogu koristiti i leti i zimi i preporučujemo svima da što pre zamene pneumatike, da ne čekaju prve padavine", kaže Predrag Stojićević iz Auto-centra Gudalović.

U MUP-u kažu da, ako učestvujete u udesu a nemate zimsku opremu, možete biti okrivljeni za štetu iako niste krivi, jer se vozilo tretira kao tehnički nesipravno.

Gume treba zameniti, kažu, jer jesen nosi iznenađenja na drumu gde bez odgovarajućih preumatika nema sigurnog kočenja.

"Moguće su iznenadne pojave magle, odnosno sumaglice, moguća je pojava vlažnih, mokrih kolovoza i naravno pojava blata koja koja se iznosi sa zemljanih puteva na asfaltni kolovoz", kaže Boban Milinković iz Saobraćajne policije.

Zimska oprema obavezna je ako idete put zimskih centara ili planina bez obzira na padavine. Tamo gde je zakonom propisano potrebno je imati i lance iako su vremenske prilike dobre, jer preko noći na takvim mestima vreme može da se promeni, a vi ostanete zarobljeni na putu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво