Školski dan na Sajmu knjiga

Na Sajmu knjiga je školski dan, namenjen organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. To je i prilika za druženje sa domaćim autorima.

Prethodna tri dana Sajma knjiga đaci su organizovano dolazili sa profesorima, bibliotekarima i roditeljima. Jedan od razloga je da se prisustvuje književnim programima njima namenjenim, drugi da se odaberu željeni naslovi.  

"Od dečjih knjiga najviše se traži nova knjiga Uroša Petrovića 'Marta Smart' i 'Vašar zagonetki', mislim da je jedna od najprodavanijih knjiga u proteklih godinu dana 'Urnebesna fizika', tu ne možemo zaobići ni svetski hit "Tom Gejts – Moj savršeni svet", kaže Zoran Penevski iz "Lagune".

Prema njegovim rečima, ne treba zaobići ni fenomenalnu knjigu "Trinaesti zec – svevideće oko" Tanje del Rio. 

"Najmlađi uzrast najviše uzima knjige za kompjutere i programiranje za decu, to je ono što je njima najviše interesantno", navodi Nevena Kuveljić iz "Kreativnog centra".

Prema njenim rečima, profesori i vaspitači najviše uzimaju "Korak broj 5". 

"Najprodavanije knjige su iz višenagrađivanog izdanja odnosno edicija, deca čitaju srpsku istoriju", kaže Tamara Selaković iz "Pčelice". 

"Iskren da budem, knjiga nikad nije skupa, ima raznovrsne ponude, ali se može naći za svačiji džep", kaže jedan od posetilaca.  

Prema našim prvim utiscima, mnogo je više prevedene literature za decu, i sve je više priručnika kako za decu i mlade, tako i za vaspitače i roditelje.

Od malobrojnih novih naslova domaćih pisaca izdvajamo romane: "Ludvig van Mocart" Vesne Aleksić, "Ovčarsko-kablarska bajka" Raše Popova i "Olimpijski san" Silvije Otašević, treću knjigu serijala Ljubivoja Ršumovića "Izvolte u bajku sa Snežanom", zbirku priča Gorana Novakova "Šerpu svrbi testo" i zbirku poezije Dušana Pop Đurđeva "Mrnjavčevići".

Sa domaćim autorima đaci će se družiti tokom celog školskog dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи