Udruženje kidnapovanih na KiM: Dreničkoj grupi nije suđeno za ubistva Srba

Presudama koje je kosovski Apelacioni sud odredio u predmetu "Drenica 2" za ratne zločine nad civilima, donete su blage kazne za dokazane zločine nad Albancima, a njima nije ni suđeno za kidnapovanja i ubistva Srba, saopštilo je Udruženje kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju, u logoru Likovac je bilo zatočeno deset rudara površinskog kopa uglja "Belaćevac".

"Kidnapovani Srbi su držani u ovom logoru, pa su kamionima prebacivani u Albaniju po naredbi Tačija. Posedujemo video kasete da su naši mučenici bili živi u tom logoru", navelo je Udruženje.

U saopštenju se kaže da je "logor Likovac i Lapušnik držao komandant terorističke OVK Fatmir Ljimaj, a pod komandom Hašima Tačija".

Nažalost, kako se napominje u saopštenju, niko od svedoka Srba nije pozvan da svedoči na suđenjima Dreničkoj grupi 1 i 2.

"Zahtevaćemo da ti zločinci moraju da odgovaraju po komandnoj odgovornosti i za srpske žrtve", zaključuje Udruženje kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji.

Kosovski apelacioni sud smanjio je bivšem komandatnu OVK i ambasadoru u Tirani Sulejmanu Selimiju kaznu na sedam umesto osam godina zatvora, dok je poslaniku PDK Fadilju Demakuu i gradonačelniku Glogovca Nedžatu Demakuu potvrđena prvostepena presuda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи