Patrijarhu Irineju uručena monografija

Predsednica Udruženja žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić uručila je patrijarhu srpskom Irineju, u ime izdavača, monografiju "Naša ispovest - žene žrtve rata iz Republike Srpske 1992 -1995".

Patrijarh je tom prilikom ocenio da je u svet otišla laž da su samo Srbi počinili zla, kao i da je to mišljenje i danas prisutno.

Živković Rajilić je navela da je monografija jedinstven dokument koji sadrži 15 ispovesti žena žrtava rata.

''Ovo je prvi, jednistven, autentičan dokument koji je potkrepljen zvaničnim dokumentima Republičkog centra za istraživanje rata i ratnih zločina Republike Srpske'', rekla je Živković Rajilić dodajući da su u monografiji obuhvaćeni različiti krajevi i zločinci nad ženama srpske nacionalnosti.

Naglasila je i da se monografijom ''ruši primer da su u ratu jedino stradale Bošnjakinje i eventualno Hrvatice'', ocenjujući da Srpkinje, do sada, niko nije pominjao kao žrtve.

Monografija predstavlja autentična svedočanstva o stradanju žena iz Republike Srpske tokom rata u Bosni i Hercegovini 1992-1995. godine, a objavljena je ove godine u izdanju Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih lica i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи