Šarčević: Preduzeću sve mere kako bi se viškovi rasporedili

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da je broj tehnoloških viškova u prosveti smanjen, da ima 2.300 neraspoređenih nastavnika, ali i da će preduzeti sve mere, koje mu zakon dozvoljava, kako bi se rešio problem sa direktorima škola koji kriju radna mesta.

Prema procenama sindikata, u Srbiji oko 224 direktora škola kriju radna mesta i nisu primili tehnološke viškove, na čemu je Ministarstvo prosvete insistiralo.

"To je sada zadatak za mene. Tražio sam od saradnika spiskove direktora koji nisu primili tehnološke viškove, a to je otišlo i do Agencije za borbu protiv korupcije", naglasio je ministar prosvete.

Dodao je da će preduzeti sve mere koje mu zakon dozvoljava kako bi se rešio problem u školama gde direktori kriju radna mesta.

Ministar prosvete je najavio i da će oko 200 najboljih nastavnika iz škola u Srbiji raditi na sažimanju nastavnih planova i programa, kako bi se smanjio obim gradiva u školama.

Naglasio je da će se birati ljudi različitih profila, te da će oni imati dvostruku ulogu – jedna je da budu u timovima za eksternu evaluaciju, a samim tim će biti i predmetne evaluacije.

"To će rezultirati kvalitetnijim planovima i programima, manjim opterećenjem učenika, kvalitetnijoj obuci nastavnika", rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара