Komemoracija Milki Canić

Povodom smrti Milke Canić, dugogodišnje supervizorke kviza "Slagalica", u Galeriji RTS-a održana je komemoracija.

Od Milke Canić se oprostio veliki broj kolega, saradnika i prijatelja.

"Mi koji smo radili sa njom na RTS-u, prema njoj nismo bili ravnodušni. Oni koji su je poznavali voleli su je, a onima koji je nisu lično znali imponovalo je njeno znanje", rekla je Olivera Kovačević, urednica Zabavnog programa Radio-televizije Srbije.

Kovačevićeva je istakla da je Milka Canić postala televizijska zvezda sa samo dve reči, ali da to nisu prazne reči i da iza njih stoji ogromno znanje.

"Svima je teško jer Milka nije sa nama. Više od decenije bila je simbol da je ova kuća – kuća znanja", naglasila je Kovačevićeva.

U ime ekipe "Slagalice" od Milke se oprostila urednica tog kviza Slavica Ćirović, koja je istakla da je Milka kolege smatrala drugom porodicom.

"Svi ćemo je pamtiti po njene dve reči i osmehu kojim je osvojila Srbiju i učinio je brendom naše kuće", navela je Ćirovićeva.

Istakla je da je Milku odlikovala sveobuhvatna energija, ali i ogromno znanje i profesionalizam.

"Mnogo ju je nervirala površnost i lenjost. Satima i danima je proveravala sve podatke u 'Slagalici'. I moram da vam odam dve Milkine tajne, nije mogla da smisli laž i škrtost i bila je zaljubljena u reč i lepotu", napomenula je Ćirovićeva.

"Znam da gledaoci Milku povezuju najviše sa 'dobro veče' ali bila je više od toga. Ona je bila fenomenalno stvorenje, duhovita živa, žena zmaj. Ona je meni bila mnogo više privatno, sarađivale jesmo. Ona je meni bila druga mama", rekla je voditeljka "Slagalice" Marija Veljković Milovanović.  

Milka Canić je preminula 19. oktobra, nakon duge i teške bolesti. Dugogodišnja supervizorka "Slagalice" će biti sahranjena sutra na groblju "Orlovači".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи