Avion sa humanitarnom pomoći odleteo za Alep

Sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" poleteo je avion sa humanitarnom pomoći za sirijski grad Alep, javlja dopisnik RTS-a. Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin poručio da je humanitarna akcija Srbije namenjena isključivo za pomoć Sirijcima i da nije uperena ni protiv koga.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da je humanitarnu pomoć poneo avion "iljušin 26". Utovaru humanitarne pomoći i ispraćaju aviona prisustvovali su državni sekretar Ministarstva odbrane Nenad Nerić i ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

U donaciji Republike Srbije za pomoć Siriji nalazi se hrana (brašno, šećer, ulje...), odeća i obuća, lekovi i vreće za spavanje.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin naglasio je da je humanitarna akcija Srbije namenjena isključivo za pomoć Sirijcima koji stradaju od terorističkih pretnji i terorističke ofanzive.

"To je pomoć za sirijsku decu, sirijsko civilno stanovništvo, kome je pomoć vrlo potrebna upravo sada. Humanitarna akcija je smišljena i ostvaruje se u okviru međunarodnog prava i u sklopu napora koji se preduzimaju od strane UN. Posmatrao sam kako je na human i prijateljski način Srbija primala izbeglice koji su dolazili sa Bliskog istoka, a i ova akcija pokazuje dobru, veliku dušu i plemenitost srpskog naroda", naveo je Čepurin.

Dodao je da humanitarna akcija nije uperena ni protiv koga.

"Ona će pomoći hiljadama ljudi, deci, starcima, nedužnim civilima, koji će dobiti hranu, različite namirnice i lekove. Trebalo bi da sirijski narod kaže veliko hvala srpskom narodu, koji je prosledio ovu pomoć, a trebalo bi i da svaki Srbin oseti ponos što je nekom pomogao u velikoj nestašici i patnji. Verujem da će humanitarna pomoć biti efikasno i bezbedno dopremljena do Alepa i uručena svima kojima je namenjena", naveo je Čepurin.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво