Mihajlović: Elektronska građevinska dozvola revolucionarni iskorak

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da je Vlada uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola dokazala da može da sprovede svaku reformu, pošto je ovaj način izdavanja dozvola za godinu dana u potunosti zaživeo.

„Za mene je revolucionaran iskorak elektronska građevinska dozvola koja funkcioniše od 1. januara ove godine. U junu, julu i avgustu imamo rekordan broj građevinskih dozvola u odnosu na svaki mesec prethodnih godina od kada prati statistika 2007, objasnila je ona na "16. Ekonomskom forumu“ u Beogradu.

Prema njenim rečima, to je veliki rezultat, ne samo Vlade, već i na lokalnom nivou, jer da u svakom mestu nije svako primenio zakon ne bi mogla da bude primenjena elektronska građevinska dozvola.

Mihajlovićeva je kazala da je od prošle konferencije Vlada napravila velike iskorake i korake.

Srbija je u prethodnih godinu dana završila 120 kilometara auto-puta, što nije malo, imajući u vidu da je Srbija tri decenije čekala na izgradnju Koridora 10.

"Srbija je pokazala odgovornost, smelost i jasan plan da ne želi da bude samo Srbija sa svojim granicama, već Srbija kao stabilan partner u regionu koja želi stabilnost i mir u regionu. Nema investicije i novih poslova bez stalne konekcije sa regionom i stabilnosti"“, naglasio je on.

Mihajlovićeva je kazala da je Srbija dobila i puno pohvala, posebno od najrelevatnihih međunarodnih finansijskih institucija.

„Podatak koji govori u prilog tome je da ove godine planiramo da ostvarimo rast BDP za 2,5 ili 2,7 odsto, što je velika stvar, jer pre sedam ili osam godina nismo mogli da se time hvalimo“, poručila je ona.

Navela je i da su između dve konferencije održani i parlamentarni i lokalni izbori, a da nijedan dan nisu stala gradilišta i da je vlada nastavila sa realizacijom svojih planova.

„Bez obzira na mnoge komentare i šarmantna koškanja ministar Ivica Dačić i ja radimo na istom cilju“, ukazala je Mihajlovićeva.

Rekla je i da je posebno ponosna, pored elektronske građevinske dozvole, na rad domaćih kompanija, ističući da je u poslednjih godinu dana glavni izvođač na jednoj deonici Koridora 10 srpska kompanija, a finansira se iz budžeta vlade.

U oblasti građevinarstva čeka nas, kako je dodala, reforma katastra, koja je jedna od najvažnijih reformi iz ove oblasti i nije samo pitanje građevinarstva već i drugih oblasti.

Najavila je i početak izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac, kao i prvu fazu obilaznice oko Beograda.

"Verujem da bi bilo jako važno i dobro za nas ako uspemo da dogovorimo modernizaciju vrlo važne pruge Beograd - Bar, jer je za nas to strateški važna linija. U tom smislu Srbija može da se pohvali da je najkraća ruta između severa i juga, zapada i istoka, jer to možemo tada da dokažemo i pokažemo“, zaključila je Mihajlovićeva.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара