Vučević: Čeka nas pet godina rada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao za RTS da je proglašenje Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine šansa za taj grad, ali i za Srbiju.

Vučević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se u narednom periodu mogu očekivati ulaganja u infrastrukturu, institucije kulture i programske projekte nevladinog sektora.

Kaže da će od Vlade tražiti i pomoć u uređenju fasada, jer bi to preporodilo izgled Novog Sada, a kroz uređenje grada će se videti prvi znaci da počinju pripreme za 2021. godinu.

"Ne treba da se zaustavimo na 2021. godini, treba da nastavimo putem kojim smo krenuli. Ovo je šansa za Novi Sad i za Srbiju. Možemo reći da smo na dobrom putu", poručio je Vučević.

Istakao je da je "Egzit" doprineo boljem brendiranju Srbije i Novog Sada i da će cela 2021. godina biti u festivalima.

"Ali to je kruna. Čeka nas pet godina rada, to je proces koji mora da traje i da pokrene i druga mesta u Srbiji. Talas će se svakako širiti i Srbija mora da iskoristi ovu pozitivnu priču", naveo je Vučević.

Podsetio je da je Novi Sad prvi grad van EU koji je dobio titulu Evropske prestonice kulture.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво