Počeo "Oktobarfest" u Beogradu

Ambasador Nemačke Aksel Ditman je otvorio manifestaciju "Oktobarfest", koju prvi put u Srbiji organizuje Nemačko-srpska privredna komora.

Ambasador Ditman je svečanim otvaranjem prve bačve piva ozvaničnio početak festivala i poželeo svima odličan provod na "drugom najboljem 'Oktoberfestu'", posle Minhena.

Ditman je u kratkom govoru rekao da i ovo veče i mnogobrojni gosti pokazuju koliko je bitna saradnja dve zemlje.

Nemački ambasador je istakao da je ovo sedmi "Oktoberfest" u Beogradu, ali je važan jer je prvi u organizaciji zvanično osnovane Nemačko-srpske privredne komore.

On je čestitao svima koji su doneli važnu odluku da nemačkim preduzećima u Srbiji i njihovim srpskim partnerima kroz AHK u Srbiji pruže institucionalni okvir.

Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) proslavlja ovog vikenda zajedno sa svojim članovima, poslovnim partnerima i predstavnicima srpske privrede prvi AHK Oktoberfest.

Zadovoljstvo što je AHK organizator "Oktoberfesta" iskazali su i predsednik Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger i direktor te organizacije Martin Knap.

Među mnogobrojnim gostima prve večeri je bio i ambasador Austrije Johanes Ajgner.

Generalna direktorka kompanije "Štil" u Srbiji Dijana Peškir, čija je firma jedan od glavnih sponzora ove dvodnevne manifestacije na Beogradskom sajmu, najavila je nova ulaganja u Srbiju.

Ona je kazala da kompanija "Štil" ove godine obeležava 90. rođendan i da trenutno ima više od 15.000 zaposlenih na globalnom nivou.

Podsetila je da je "Štil" u Beogradu 2013. otvorio regionalni centar za prostor bivše Jugoslavije, a da danas, tri godine kasnije, gleda na tri uspešne godine.

Peškirova je najavila da će "Štil" iduće godine na periferiji Beograda započeti izgradnju sopstvenog regionalnog centra.

Taj centar će imati 1.700 kvadrata i nalaziće se na zemljištu od 10.000 kvadratnih metara, na kojem će biti izgrađena nova zgrada, čime će, kako je uverena, kompanija "započeti novu budućnost u Srbiji".

Na Beogradskom sajmu je postavljen šator u kojem je priređen originalni bavarski ambijent, uz nemačko i domaće točeno pivo, raznovrsnu kuhinju i nošnju poznatu kao "Dirndl".

Tokom dva dana, prisutne će zabavljati trubački orkestar Dejana Petrovića, a biće organizovana i takmičenja u nošenju krigli i ispijanju piva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара