Loznica, roditelji traže odgovore o smrti dečaka 

Osmogodišnji Radenko Nikodinović iz Loznice, koji je polomio ruku prošlog vikenda, preminuo je u subotu pre podne na Institutu za majku i dete u Beogradu. Zbog toga je Ministarstvo zdravlja uputilo zdravstvenu inspekciju u lozničku bolnicu, u kojoj je u toku interna kontrola.

Tokom igre na komšijskom toboganu, Radenko je pao i polomio ruku. Potom ga roditelji odvoze u hitnu službu Opšte bolnice u Loznici, odakle je upućen na odeljenje ortopedije.

Dečakov otac kaže da je Radenka primio dežurni lekar, koji mu je nakon pregleda stavio ruku u gips i poslao ga na kućno lečenje. Zatim je, roditelji kažu, usledila prava agonija.

Dečak je dobio visoku temperaturu, ruka je oticala, a počeo je i da halucinira. Tek nakon tri dana od povrede, kaže dečakov otac, isti lekar predlaže da se dete odveze u Beograd na Institut za majku i dete, gde je usledilo nekoliko operacija.

"Čovek mi je to saopštio, znači rekao mi je: 'Imam lošu vest, izgubili smo bitku, vaše dete je preminulo u 9.45'", kaže Milan Nikodinović, Radenkov otac.

Roditelji kažu da će protiv lekara Opšte bolnice koji je je primio Radenka podneti krivičnu prijavu, ali i da će žalbu uputiti Lekarskoj komori.

Povodom tog slučaja, oglasili su se nadležni iz Opšte bolnice u Loznici.

"Opšta bolnica je preduzela sve mere u smislu izvođenja vanrednog stručnog nadzora, unutrašnjeg stručnog nadzora nad radom našim službi odeljenja. Taj nadzor je u toku, najiskusniji specijalisti bolnice će proći kroz svu dokumentaciju, uzeti izjave od svih zaposlenih koji su učestvovali u zbrinjavanju tog pacijenta", kaže Zoran Kovačević, zamenik direktora Opšte bolnice u Loznici.

Povodom smrti osmogodišnjeg dečaka, saopštenjem se oglasio i direktor Instituta za majku i dete, doktor Radoje Simić.

U saopštenju se navodi da je dečaku po prijemu na Institut snimljenja ruka, zatim je upućen na hitnu operaciju, posle koje su izvršene još dve hirurške intervencije i tretman u hiperbaričnoj komori. S obzirom na izuzetno teško opšte stanje deteta, kako se navodi, u lečenju je bilo angažovano više lekarskih timova, koji su kontinuirano pratili njegovo stanje i preduzimali sve terapijske mere.

Ministarstvo zdravlja uputilo je zdravstvenu inspekciju u Opštu bolnicu u Loznici kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta lekara tokom lečenja osmogodišnjeg Radenka.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара