Tim iz Srbije u saobraćaju osvojio četvrto mesto

Osnovce koji su na Evropskom takmičenju "Šta znaš o saobraćaju" u Češkoj osvojili četvrto mesto primila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, i tom prilikom poručila da se deca od malih nogu moraju učiti o važnosti bezbednosti u saobraćaju.

Zorana Mihajlović je ukazala da je Vlada Srbije prošle godine na koordinacionom telu donela odluku da se o bezbednosti u saobraćaju deca uče od malih nogu i da je cilj da deca budu bezbedna, te da nijedno dete ne bude povređeno, a kamoli da pogine.

"To je timski rad ministarstva saobraćaja, Agencije za bezbednost saobraćaja, MUP-a, ministarstva zdravlja, pravde, prosvete. U narednom periodu bavićemo se mnogo više ovim pitanjem", rekla je ministarka i dodala da je dečji život najvažniji.

Na Evropskom takmičenju u saobraćaju učestvovali su Nikola Jović, Petar Lukić, Miljana Veselinović, Leonora Ciflić.

Direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević podsetila je da je prošle godine u saobraćjaju povređeno 104 dece i poginulo 76 mališana i da je najviše njih stradalo u vožnji.

Naglasila je da je prevencija najvažnija i da se mora raditi sa decom, roditeljima i nastavnicima u školama, kako bi se povrede u saobraćaju smanjile.

Direktor AMSS Mirko Butulija podsetio je da AMSS ta takmičenja organizuju 47 godina, te da je četvrto mesto u Evriopi veliki uspeh.

"To pokazuje dobar program AMSS-a i napor nastavnika tehničkog", rekao je Butulija.

Deca koja su učestvovala na takmičenju radiće međuvršnjačku edukaciju u narednom periodu, da njihovi vršnjaci uče od njih. Uspeh na takmičenju pokazuje, kako kaže, da u Srbiji postoji visok stepen saobraćajne kulture.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се