Martina zanimljiva geografija – igra za celu porodicu

U Dečjoj nedelji, koja je danas počela, društvena igra koja okuplja porodicu, "Martina zagonetna kutija", pobedila je na konkursu Prijatelja dece Srbije i dobila priznanje i mogućnost korišćenja znaka Dobra igračka. Pisac Uroš Petrović oživeo je staru, omiljenu i skoro zaboravljenu igru - zanimljivu geografiju. Smislio je pravila koja podstiču decu da efikasno razmišljaju i dolaze do kreativnih rešenja.

Junaci Petrovićevih knjiga mozgalica i glavolomki, Marta Smart i njeni drugari dobijaju novi život. Jedna od njihovih avantura je igra na tabli.

Osim poznatih polja iz stare zanimljive geografije: država, grad, biljka, životinja, tu su i nova: lik iz knjige, filma ili stripa, muzička grupa, hrana.

U igri se može razmišljati i unapred i unazad.

"U stvari, nekako teram naciju na razmišljanje, posebno najlepši njen deo a to su deca i to radim, čini mi se, od početka u svojim knjigama, predavanjima, književnim susretima, čak i fotografijama, pogotovo sa ovom igrom. Ne samo da okuplja i tera prijatelje i porodicu da provedu zajedno vreme nego mislim da će za ovu igru vreme biti sadržajno i kvalitetno kao nekad", rekao je Uroš Petrović, autor igre "Martina zagonetna kutija".

Martinu zaninimljivu geografiju koja može da se igra i na stari način, uz popunjavanje kolona, Uroš Petrović dugo je usavršavao i proveravao je sa decom i odraslima.

"Prilagodio sam je darovitoj deci, znači, malo sam je otežao. Ono što me raduje - kome god sam je pokazao i sa kim god sam odigrao partiju rekao je čarobnu reč na kraju - Hajmo još jednom", rekao je autor.

Hajde da se igramo... Izmišljeno biće, treće slovo spreda neka bude R - SIRENA.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво