Rebić: Migrantska kriza ne utiče na bezbednosnu situaciju

Jedan od kandidata za novog direktora policije i sadašnji v. d. direktora Vladimir Rebić kaže za RTS da je migrantska kriza pod kontrolom i da ne utiče na bezbednosnu situaciju u Srbiji.

Vladimir Rebić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da pojedinačne incidente sa migrantima, poput onog u Subotici i na Aerodromu "Nikola Tesla", policija vrlo brzo rešava u saradnji sa građanima.

"Moramo da kažemo da su ti događaji sporadični. Od početka godine je kroz Srbiju prošlo blizu dva miliona migranata, a nekih 600.000 je evidentirano", rekao je Rebić.

Dodao je da je MUP, u saradnji sa Ministarstvom za rad i socijalna pitanja i Crvenim krstom. uspeo da migrantsku krizu stavi pod kontrolu.

Naglasio je da je saradnja sa policijom u regionu dobra, te da je saradnja policija zemalja Zapadnog Balkana u velikoj meri doprinela rešavanju ili umirenju kretanja migranata na balkanskoj ruti.

Govoreći o izboru novog direktora policije i kakav profil treba da ima, Rebić kaže da prvi čovek policije mora da bude pošten, vredan i da "vodi direkciju sa pažnjom dobrog domaćina".
"Pritom mora da bude dovoljno hrabar da prizna da nije najbolji stručnjak u svim oblastima, ali da mora imati tim ljudi sa kojim će da odluči za koju će se opciju odlučiti i da svojim autoritetom izgura tu opciju", rekao je Rebić.

Taj čovek, dodaje, mora da ima viziju i misiju, te ukoliko on bude odabran na to mesto pokušaće da napravi tim sa kojim će da ima dobre rezultate.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво