EU i Švajcarska donirale Vranju 192.000 evra

Za uređenje infrastrukture Slobodne zone Bunuševac u Vranju, Evropska unija i Vlada Švajcarske izdvojile su 192.000 evra, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković. On je, nakon obilaska Slobodne zone Bunuševac sa šefom drugog sektora operacija Delegacije EU u Srbiji Štefanom Hudolinom rekao da će uređenje Slobodne zone pomoći otvaranje novih radnih mesta i unapređenje kvaliteta života građana Vranja.

Vlada Švajcarske i EU su, preko programa EU Progres, dale finansijsku podršku i za 17 preduzetnika, vlasnika mikro i makro preduzeća iz Pčinjskog okruga, u ukupnom iznosu od 253.880 evra.

Štefan Hudolin je tom prilikom naveo da su u zemljama EU mala i srednja preduzeća "kamen temeljac privrede", zato što obezbeđuju 85 odsto poslova u privatnom sektoru.

"Pomoću ovih projekata imamo priliku da postepeno radimo na postizanju takvih standarda i u ovom delu Srbije. Vaše kompanije su odabrane zbog postignutih rezultata, ali i potencijala. Ovo je investicija u bolju, produktivniju budućnost ", rekao je Hudolin.

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović istakao je da je za Vladu Srbije 2016. godina preduzetništva, kao i da će mali i srednji preduzetnici dobiti podršku i iz budžeta Vlade Srbije, u kome ima novca za tu namenu.

"Preduzetnici predstavljaju esencijalni, najvažniji deo Srbije i vlada će ove, ali i u 2017. godini još intenzivnije nastaviti da pruža podršku privatnom sektoru. Para u budžetu ima i osmislićemo programe u saradnji sa programima EU", naveo je Stevanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво