Dodeljene nagrade na rođendan Radija Beograd

Povodom 92. rođendana Radija Beograd dodeljena je godišnja nagrada "Zlatni mikrofon" zaslužnim pojedincima za višegodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa. Posebni zlatni mikrofoni dodeljeni su Đorđu Marjanoviću i Mladenu Jaguštu. Na dan Radio Beograda nagrada "Neda Depolo" uručena je studentima Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a prva među njima je Tara Manić.

Prvog oktobra 1924. godine, iz studija u zgradi u Knez Mihailovoj ulici, prvi put je emitovan program radio-stanice "Beograd-Rakovica". Taj datum označava početak radio-difuzije u Srbiji. Bio je to i prvi redovni program na Balkanu.

Direktor Radija Beograd Milivoje Mihajlović uručio je godišnje nagrade "Zlatni mikrofon" zaslužnim pojedincim za doprinos kvalitetu i slušanosti programa.

Dobitnici ove nagrade su urednici Radija Beograd 1 Milja Milosavljević Matijević i Željko Stefanović, kao i urednik Dramskog programa Predrag Stamenković.

Posebni zlatni mikrofoni, koji se dodeljuju umetnicima koji su ostavili neizbrisiv trag u našoj kulturi, pripali su Đorđu Marjanoviću i Mladenu Jaguštu.

Od 2005. godine uručuje se i nagrada "Neda Depolo" koja se dodeljuje studentima za kreativni doprinos radio izrazu.

Prva nagrada pripala je studentkinji Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Tari Manić za radiofonski esej "Hamlet ili propala revolucija".

"To je moj ispitni rad treće godine na studijama Pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u kome sam zapravo pokušala da preispitam po motivima drame Hajnea Milera koji se zove" Hamlet mašina". U svom radio radu, radio minijaturi sam zapravo pokušala da preispitam pozicije intelektualca u današnjim sistemima, pre svega političkim", kaže dobitnica prve nagrade "Neda Depolo" Tara Manić. 

Drugo i treće mesto osvojili su Nikola Lukić i Milan Bogić.

Brza i tačna informacija, kultura dijaloga o najvažnijim temama, zaštita nacionalnih vrednosti, to je ono što određuje našu uređivačku politiku, rekao je direktor Radio Beograda Milivoje Mihajlović.

"Ono što planiramo, to je da radio na neki način, najbogatiju arhivu, muzičku arhivu u regionu omogući i svim slušaocima da mogu u svakom momentu da dođu do nje, to je internet područje i mi ćemo u narednom periodu vrlo brzo za nekoliko meseci otvoriti nekoliko web radija, to su radio stanice preko interneta narodne muzike, klasike, džez, bluz, dečji radio i to je nešto što je plan ovog radija. I na taj način smatram da ćemo na najbolji način sačuvati najbogatiji arhiv koji se nalazi u regionu", kaže direktor Milivoje Mihajlović.

Osluškujući želje i potrebe slušalaca u Srbiji i u dijaspori Radio Beograd nastaviće da usmerava i postavlja standarde radiofonskog stvaralaštva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво