Vukosavljević: Država će i dalje voditi računa o Matici Srpskoj

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević je tokom boravka u Novom Sadu, zajedno sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem posetio Maticu srpsku i istakao da je to temeljna ustanova srpske kulture.

Ministar Vukosavljević je rakao da će država i ubuduće voditi posebno računa o toj ustanovi, koja ima 190 godina neprekinute tradicije.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je rekao da ne može da sakrije veliko i iskreno zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu ministra Vukosavljevića.

"Nakon više sastanaka koje smo održali, poseta našoj najznačajnijoj ustanovi kulture Matici srpskoj je krunski susret predstavnika kulture u našem gradu", istakao je Vučević.

Predsednik Matice srpske Dragan Stanić zahvalio se na poseti i istakao da je danas značajan dan za Maticu srpsku, koja je ugostila i članove nezavisnih eksperata Evropske komisije koji će odlučivati o tome da li će Novi Sad postati Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Ministar Vukosavljević i gradonačelnik Vučević razgovarali su i o obeležavanju stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, kao i o sveukupnoj podršci Ministarstva resornoj gradskoj upravi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво