Jutarnji radio-program za celu Srbiju

Novi jutarnji program pod nazivom "Na tri vode" realizovaće se od 3. oktobra iz tri studija – Radio Beograda 2, Radio Novog Sada i dopisništva Radio Beograda u Nišu.

Program će se emitovati na talasima Radio Beograda 2 i Radio Novog Sada, svakog radnog dana od šest do osam časova. Osim najvažnijih jutarnjih informacija, vesti, stanja na putevima, prognoze vremena, u program će se javljati reporteri iz sva tri grada, uz temu jutra, savete lekara i obilje zanimljivih rubrika.

Najavljujući novi jutarnji program iz tri studija, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac istakao je da ta stanica ima dugu tradiciju zajedničkih emisija sa drugim radio-programima, od emisije "Na zajedničkom talasu", koja je nekada realizovana na mreži Udruženih radio-stanica Srbije, preko emisije "U međuvremenu", sa Radio Novim Sadom, do kultne emisije "Niko kao ja", koja je realizovana zajedno sa Radio Nišem i Radio Kragujevcem.

Jutarnji program "Na tri vode" je, u izvesnom smislu, nastavak te blistave saradnje sa željom da se objedine kreativni potencijali i programske mogućnosti, na zadovoljstvo slušalaca radio-programa u celoj Srbiji, dodao je Kanjevac.

"Verujemo da će to biti zanimljiv program, koji neće samo informisati slušaoce o dnevnim događanjima u gradovima na obalama Dunava, Save i Nišave, nego će na poseban način simbolizovati sve bogatstvo i uzbudljivost života u Srbiji, našoj zajedničkoj kući 'na tri vode'", naveo je Kanjevac.

Posebna pažnja u programu "Na tri vode" biće posvećena događajima iz kulture, izveštajima sa događanja od prethodne noći i najavama programa za predstojeće veče.

Stalne rubrike "Dečji budilnik", "Dogodilo se na današnji dan", "Vojvođanske zanimljivosti", "Rokovnik" i "Stari Niš", trebalo bi da omoguće zabavan početak dana i dobro raspoloženje redovnim slušaocima novog jutarnjeg programa.

"Naziv programa, koji se odnosi na tri naše reke, mogao se odnositi i na tri tvrđave, tri mosta, tri univerziteta i mnogo drugih stvari zajedničkih za naša tri grada", rekla je glavna i odgovorna urednica Radio Novog Sada Milada Popović.

"Moglo bi se nabrajati još štošta što nam je u Beogradu, Nišu i Novom Sadu zajedničko. Naš novi zajednički program će pokušati da objedini severnu pokrajinu, sa svojom tradicijom, tolerancijom, multikulturalnošću, jug sa svojom osobenošću, i prestonicu, sa svojim tekovinama i civilizacijskim vrednostima", izjavila je Popovićeva najavljujući početak novog, zajedničkog jutarnjeg programa.

Novi jutarnji program iz tri studija slušaoci mogu pratiti od 3. oktobra svakog jutra od 6 do 8 sati, na mreži ultrakratkotalasnih predajnika Radio Beograda 2 i Radio Novog Sada, kao i na sajtovima Radio Beograda, Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара