Saučešća Nikolića i Vučića povodom smrti Peresa

Predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić uputili su telegrame saučešća povodom smrti nekadašnjeg predsednika i premijera Izraela Šimona Peresa

Predsednik Tomislav Nikolić uputio je telegram saučešća predsedniku Izraela Reuvenu Rivlinu, istakavši da je Izrael izgubio velikog državnika, zaslužnog za jačanje i napredak zemlje, ali i rast njenog ugleda i uticaja u svetu.

"Njegovo dosledno zalaganje za mirno i trajno rešenje bliskoistočnog problema, a posebno palestinsko-izraelskog pitanja, zbog čega je i nagrađen Nobelovom nagradom za mir, ostaće trajno u sećanju građana Srbije, ali i cele međunarodne zajednice", naveo je Nikolić.

Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća uputio predsedniku svom izraelskom kolegi Benjaminu Netanjahuu u kome je istaskao da je Peres bio jedan od najistaknutijih i najpoštovanijih lidera Izraela. 

"„Veoma me je ožalostila vest o smrti Šimona Peresa, jednog od najistaknutijih i najpoštovanijih lidera Države Izrael, kroz čiji život i rad se odražava veliki deo istorije Vaše zemlje. Neizbrisiv trag je ostavio u celom svetu – slavljen kao dobitnik Nobelove nagrade za mir sa novom vizijom Bliskog istoka, ali pre svega svojim racionalnim, pristojnim i mirotvornim stavom u politici i životu", navodi se u telegramu srpskog premijera.

Vučić navodi da je izuzetno počastvovan što mu je Peres ukazao priliku da razgovaraju u njegovom Centru za mir i što je mnogo naučio od njega kao preteče najsavremenijih trendova u obrazovanju.

"Njegova ideja o učenju uz rad i radu uz učenje za mene je vodilja kako da nove generacije u mojoj zemlji izrastu u što uspešnije ljude. U ime Vlade Srbije i svoje ime, porodici Šimona Peresa, Vama lično i Vladi Države Izrael izražavam najdublje saučešće", navodi se u telegramu premijera Vučića.

Bivši predsednik Izraela, dobitnik Nobelove nagrade za mir Šimon Peres, umro je prošle noći u 94. godini, dve nedelje nakon što je pretrpeo veliki moždani udar.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи