Vesić: Rušenje bivšeg saveznog MUP-a neće ugroziti saobraćaj

Gradski menadžer Goran Vesić očekuje da će do kraja ove ili početkom sledeće nedelje biti izdata dozvola za rušenje bivše zgrade saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša, ističući da ti radovi neće ugroziti funkcionisanje saobraćaja u Beogradu.

Vesić je rekao da je tim povodom održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture i da su rešena neka pitanja koja su bila otvorena.

"Nadam da ćemo do kraja nedelje, najkasnije početkom sledeće nedelje izdati dozvolu za rušenje, a mašine će krenuti odmah sa radom. Rušenje čitavog kompleksa će trajati nekoliko meseci", rekao je Vesić gostujući u Beogradskoj hronici na RTS-u. 

On je istakao da to neće ugroziti funkcionisanje saobraćaja, kao ni izgradnja Hiltona koji se gradi na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina.

"Kao što se trudimo da investitorima omogućimo da što pre počnu da grade, tako se oni prilikom obavljanja radova trude da vode računa da se ne ometaju saobraćaj", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je rekao i da postoji namera da se ulaže u širenje tramvajskog saobraćaja u Beogradu, što će, kako je istakao, omogućiti uvođenje novih linija.

"Nadam se da će u budućnosti naša Direkcija za javni prevoz izaći sa novim projektima širenja tramvajskog saobraćaja, ali otom potom, važno je da prvo uradimo šine na Mostu na Adi", rekao je Vesić.

Podsetio je da je to trebalo da se uradi još prilikom izgradnje mosta.

Vesić je govorio i o gradilištima u Beogradu, koji su, kako je rekao, veoma važni za razvoj grada.

Danas ih, kaže ima 61 u koje je grad uložio preko 4,5 milijarde dinara, dok ih je pre dve i po godine bilo samo tri i jedno u najavi.

"Mislim da se grad razvija ako ima mnogo 'kranova'", rekao je Vesić podsećajući da takve investicije donose nova radna mesta.

Vesić je primetio i da se nikada u Beogradu nije toliko gradilo kao danas.

Najveći problemi za investitore predstavljaju nerešeni imovinsko-pravni odnosi i nedostatak infrastruktre, ali su ti problemi rešivi.

"Trudimo se da to ubrzano rešavamo jer naš interes je da se izgradi IKEA, Beograd na vodi, jer nam to donosi novac i nova radna mesta. Trudimo se da investitorima pomognemo i da im izađemo u susret", rekao je Vesić.

Gradski menadžer je, govoreći o gradskom prevozu, rekao da naplata nije na zadovoljavajućem nivou i da će se raditi više na podizanju svesti građana o tome zašto je važno plaćati gradski prevoz.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво