Blagojević: Lokalna infrastruktura mora biti predmet pažnje

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević ocenio je u Paraćinu da je izgradnja lokalne infrastrukture izuzetno važna za razvoj opština i države u celini.

"Mi smo na obnovi nakon poplava, zapravo obnovom nakon poplava, započeli jedan vrlo ozbiljan i kompleksan proces koji je relativno brzo nakon poplava, prerastao u razvojni projekat", rekao je Blagojević Tanjugu u Paraćinu, posle svečane sednice Skupštine opštine povodom Dan opštine.

Cilj je da se ojačaju, između ostalog i lokalne zajednice, kroz obnovu i unapređenje lokalne infrastrukture, jer lokalna infastruktura je izuetno važna za ekonomski razvoj opština i države u celini, objasnio je Blagojević.

Blagojević je istakao da, iako je lokalna infrastruktura u nadležnosti lokalnih samouprava, država ne sme sebi dopustiti da makar deo pažnje ne obrati na problem sa kojim se lokalne samouprave suočavaju kada je infrastruktura u pitanju.

Lokalna infrastruktura je preduslov lokalnog razvoja a lokalni razvoj je preduslov razvoja opštih ekonomskih prilika u državi, dodao je on.

Zato ona mora da bude predmet pažnje Vlade Republike Srbije, podvukao je Blagojević i istakao da će Vlada i Kancelarija na čijem je čelu i naredne godine nastaviti da pomaže opštine.

Blagojević je na svečanoj sednici primio zahvalnicu Skupštine opštine, a zahvalnicu je dobila i Kancelarija na čijem je čelu "za novčana sredstva upućena opštini Paraćin za sanaciju objekata oštaćenih u poplavama", u maju 2014. godine.

Blagojević je, pre svečane sednice u selu Gornja Mutnica kod Paraćinu, prisutovao završetku radova na sanaciji korita reke Suvare, koja je urađena sredstvima Evropske unije preko Kancelarije.

Vrednost radova je veća od 40 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво