Brnabićeva sa Čepurinom o mogućnostima saradnje

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić razgovarala je sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom o mogućnostima buduće saradnje, i o radu i prioritetima Ministarstva u narednom periodu.

Brnabićeva je zahvalila Čepurinu na inicijativi za održavanje ovog sastanka i upoznala ga sa ciljevima ministarstva, među kojima su nastavak racionalizacije i rad na profesionalizaciji državne uprave, koordinacija inspekcijskih službi u cilju smanjenja sive ekonomije u Srbiji, i pitanja ljudskih i manjinskih prava, sa posebnom pažnjom usmerenom na saradnju sa nacionalnim savetima nacionalnih manjina.

"Među prioritetnim zadacima ministarstva koje vodim su uspostavljanje elektronske uprave, odnosno, uvođenje većeg broja elektronskih usluga za građane i privredu, kao i puna primena Zakona o inspekcijskom nadzoru, kako bismo smanjili udeo sive ekonomije“", rekla je ministarka Brnabić.

Ona je dodala da je u planu i osnivanje Akademije za usavršavanje javnih službenika kao krovne institucije za obrazovanje i obuku postojećeg kadra, saopštilo je Ministrstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ambasador Čepurin je istakao da se u prvoj nedelji oktobra u Beogradu održavaju "Dani Moskve", koji će okupiti veliki broj privrednika, predstavnika kulturnog života Rusije i sportskih radnika.

Beograd i Moskva, kako je dodao, imaju presudnu ulogu kako u svojim zemljama tako i u Evropi i svetu – zbog privlačenja investicija, ljudskog kapitala i opšteg razvoja.

Bliža saradnja i razmena između Rusije i Srbije veoma su značajne za obe zemlje, zaključeno je na sastanku.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара