"Srbiji potrebna pomoć u zbrinjavanju migranata"

Balkanska izbeglička ruta nije zatvorena, rekao je državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Nenad Ivanišević za RTS i ukazao da je Srbiji potrebna pomoć.

Ivanišević je za RTS rekao da je Srbija definitivno dobila najmanje novca za migrante i da je lepo bilo juče na samitu u Beču čuti pohvale Srbiji za pristup i humanost, ali je istakao da sve to košta.

Kako je poručio, Srbija očekuje značajniju pomoć sistemu, da se pomogne direktno budžetu, vojsci, policiji, sistemu socijalne i zdravstvene zaštite.

Ivanišević kaže da je potreban značajniji pristup od strane donatora. Kaže da trenutni broj migranata u Srbiji nije takav da Srbije ne može njime da upravlja.

Dodaje i da Srbija zimu očekuje spremna ali očekuje i da razgovara sa partnerima mnogo ozbiljnije nego dosada.

"Hoćemo da ukažemo da je Srbiji potrebna pomoć da bi zadržala ovako human pristup", poručio je Ivanišević.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво