Prestonički domovi zdravlja dobili 12 novih automobila

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je ključeve 12 novih automobila direktorima 10 prestoničkih domova zdravlja, koji će doprineti boljoj primarnoj zdravstvenoj zaštiti u gradu.

U nabavku vozila grad je uložio nešto više od 16 miliona dinara, a automobile su dobili domovi zdravlja Vračar, Brajevo, Grocka, Zemun, Novi Beograd, Palilula i Obrenovac, kao i Gradski zavod za gerontologiju i palijativno zbrinjavanje.

Gradponačelnik Siniša Mali je rekao da je reč o najvećoj nabavci vozila za domove zdravlja u poslednjih nekoliko godina, što pokazuje koliko su nadležni posvećeni uprađenju primarne zdravstene zaštite, ističući da je grad u poslednjih godinu dana u unapređenje rada domova zdravlja uložio više od 270 miliona dinara.

"Važno nam je da vozila budu korišćena kako bi se brže došlo do pacijenata i brže im se pomoglo, kako bi se koristila za kućno lečenje i unapredila zdravstvena zaštita", rekao je Mali.

Reč je o vozilima "fijat 500L", koja su kupljena u Kragujevcu, a Mali je istakao da se time pomaže domaća industrija.

Navodeći da će i Hitna pomoć do kraja godine dobiti još nekoliko novih vozila, Mali je rekao da je Grad uštedeo novac koji pokušava da potroši na ono što građanima najvažnije.

On je obećao da će u narednih nekoliko nedelja obići svaki dom zdravlja u kojem je nešto urađeno.

"Uz pomoć Vlade Srbije obezbeđeno je više od 60 miliona dinara za 16 domova zdravlja. Negde su radovi završeni, negde su u toku, na krečenju prostorija, uređivanju toaleta", rekao je Mali.

On je dodao da će grad nastaviti da pomaže domovima zdravlja, najavivši da će uskoro biti otvorena ambulanta u Jajincima, a da će sledeće godine biti započeta izgradnja zdravstvenih stanica u Borči i u Ugrinovcima.

U ime svih direktora, na novim automobilima gradu je zahvalila direktorka Doma zdravlja Zemun Ksenija Uzunović, koja je dodala da će to doprineti boljem kvalitetu zravstvene zaštite.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво