Prevareni turisti iz Španije se vraćaju o svom trošku

Umesto planiranog odmora u Španiji, tek će im biti potreban odmor kada se vrate u zemlju. Grupa turista iz Srbije sinoć je stigla u Ljoret de Mar, ali, kako nije mogla da se smesti u hotel, vraća se u zemlju o svom trošku. Naime, agencija preko koje su otputovali nije platila, već samo rezervisala njihov smeštaj u španskom letovalištu.

Problemi su počeli još u Beogradu kada Agencija "Best 89" nije u dogovoreno vreme poslala autobus za put do Španije. Put je odlagan nekoliko puta, navodno, zbog prevare prevoznika. Kada je konačno obezbedila prevoznika, umesto 55 putnika, na put je zbog nesigurnosti aranžmana krenulo njih trideset troje.

"Kada smo došli, shvatili smo da ništa nije plaćeno i onda nismo mogli odmah da se vratimo zato što su ljudi prvo neispavani, vozili se toliko vremena, svakako su morali da ostanu, onda smo svi ostali da prespavamo o svom trošku", objašnjava turistkinja Marija Milenković.

Putnici su pomoć zatražili od prevoznika koji je pristao da ih vrati u Srbiju po nižoj ceni.

"Oni će dati određeni iznos novca za putarine i gorivo da bi mogli da se vrate, bilo im je ponuđeno da se vrate istog dana o našem trošku kompletno, što oni nisu prihvatili, zbog umora i puta koji su proveli, tri dana su putovali do tamo", navodi šef preduzeća "Olimpik travel" Zoran Popović.

Agencija "Best 89" organizovala je putovanje u saradnji sa "Sorbona tursom", koja je članica Jute. Međutim, u Juti kažu da toj agenciji nisu dali garanciju putovanja.

"Kada je reč o agenciji 'Sorbona', mi ćemo sigurno pokrenuti postupak za isključenje iz udruženja jer nama ne trebaju agencije koje varaju putnike niti oni koji sa nama ne žele da garantuju putnicima sigurna putovanja", objašnjava Aleksandar Seničić iz Jute.

Inspekcija resornog ministarstva kontroliše obe agencije koje su odgovorne za ovaj aranžman.

"Uputili smo kontrolu u prostorije turističke organizacije 'Best 89' u Beogradu, prostorije su zatvorene, a uvidom u podatke kojima raspolaže Agencija za privredne registre utvrđeno je da je to privredno društvo aktivno od 2013. godine, ali da ne poseduje licencu za organizovanje putovanja. Za sada, prema informacijama, 'Sorbona turs' uopšte nema u ponudi ovu destinaciju", kaže pomoćnica ministra za turizam Gordana Radosavljević.

U međuvremenu, prevareni putnici prikupljaju kopije ugovora o aranžmanu kako bi dobili obeštećenje, a ne isključuju ni kolektivnu tužbu.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи