Telekom Srbija: "MTS Antena TV" testira mrežu

Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze" trenutno testira i podešava tehničke parametre mreže novoosnovanog preduzeća "MTS Antena TV" i zato distribuira dodatne televizijske kanale, saopštila je kompanija "Telekom Srbija".

Četiri nacionalna emitera (RTS, B92, Prva i Hepi) saopštila su juče da su Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze" i "Telekom Srbija", "grubo kršeći zakon", počeli emitovanje 26 televizijskih kanala u zemaljskom digitalnom servisu "Antena plus".

Kompanija "Telekom Srbija" saopštila je danas da novoosnovna kompanija "MTS Antena TV" uvodi novi servis distribucije medijskog sadržaja s uslovnim pristupom, a u skladu sa svim relevantnim zakonskim i podzakonskim propisima.

Preduzeće "MTS Antena TV" osnovali su kompanija "Telekom Srbija" i Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze" i vlasnici su tog preduzeća sa podjednakim vlasničkim udelima.

Televizije sa nacionalnom pokrivenošću navode da su privredna društva preuzela nadležnosti nezavisnog regulatornog tela REM, koji je jedini nadležan da izdaje dozvole za emitovanje televizijskog programa na osnovu javnog konkursa.

U saopštenju Telekom Srbija je navedeno da će, "uvažavajući novonastale okolnosti, JP 'Emisiona tehnika i veze' nastojati da period testiranja bude što kraći".

Navodi se da će "MTS Antena TV" komercijalno početi da pruža uslugu 1. novembra ove godine, a da će početkom komercijalnog rada sadržaji kanala biti zaštićeni i pristup će se naplaćivati.

"Telekom Srbija", Javno preduzeće "Emisiona tehnika i veze" i "MTS Antena TV" nastaviće da sprovode aktivnosti u skladu sa zakonom.

"Novi servis će doneti širu ponudu i mogućnost izbora svim građanima Srbije, posebno u ruralnim sredinama, i pozitivno će uticati na cene i kvalitet usluga na tržištu", piše u saopštenju.

Odgovor Telekomu možete pogledati ovde.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво