NUNS i UNS: Sprečiti nezakonito emitovanje digitalnih TV kanala

Nezavisno udruženje novinara Srbije podržalo je zajednički zahtev javnog servisa i komercijalnih televizija B92, "Hepija" i "Prve" da Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze i "Telekom" odmah prekinu "nezakonito emitovanje" programa u digitalnom servisu. I UNS traži da se REM hitno odredi i onemogući nelojalnu konkurenciju u etru.

NUNS u saopštenju poziva Regulatorno telo za elektronske medije – REM da hitno reaguje i zaustavi nezakonito emitovanje 26 televizijskih kanala putem servisa "Antena plus".

"Zanimljivo je da je za direktora firme MTS Antena TV doo, koju su 21. marta sa po 50 odsto vlasništva zajedno registrovali 'Emisiona tehnika' i 'Telekom', imenovan Goran Karadžić, nekadašnji prvi čovek Saveta RRA (raniji naziv za REM)", navodi se u saopštenju NUNS-a.

I Udruženje novinara Srbije zatražilo je od Regulatornog tela za elektronske medije da hitno odredi stav prema emitovanju digitalnih programa servisa "Antena plus" i onemogući nelojalnu konkurenciju u etru.

U saopštenju UNS-a navodi se da, po Zakonu o elektronskim medijima, domaći kanali nikako ne bi smeli da se nađu u etru bez javnog konkursa i dozvole regulatora.

UNS je dodao da traži od "REM-a da razjasni situaciju, hitno reaguje i spreči nelojalnu konkurenciju u etru".

Kako direktor firme MTS "Antena TV" Goran Karadžić kaže za UNS, "servis 'Antena plus' će početi da radi tek kada bude skremblovan i kada počne prodaja".

"Koliko znam, 'Emisiona tehnika i veze' za sada samo radi tehničke probe, emitovanje nije počelo", rekao je Karadžić.

Četiri nacionalna emitera saopštila su u ponedeljak da su Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze i Telekom Srbija, "grubo kršeći zakon", počeli emitovanje 26 televizijskih kanala u zemaljskom digitalnom servisu "Antena plus".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи