Azdejkovć: LGBT osobe nezadovoljne radom organizatora Prajda

Predrag Azdejković iz Gej lezbejskog info centra rekao je da je došao na otvaranju Nedelje ponosa kako bi iskazao ogromno nezadovoljstvo samih LGBT osoba radom organizatora Parade ponosa i rezultatima koje ostvaruju.

"Želili smo da iskažemo naše nezadovoljstvo jer su LGBT aktivisti koji organizuju Paradu ponosa počeli da se ponašaju kao naši političari, da totalno ignorišu zajednicu za čija se prava bore", rekao je Azdejković novinarima posle otvaranja Nedelje ponosa u beogradskom Mikser hausu.

Kako je naveo, interesantno je da je jedan od organizatora Nedelje ponosa Boban Stojanović uspeo da blokira sve LGBT osobe koje su kritikovale njegov rad na Fejsbuku, te da "on živi sad u jednom balonu, gde je sve super što on radi jer kritika više ne stiže do njega".

"Moramo da upadamo na njihovu konferenciju i da im stavljamo do znanja da ne dave Prajd, da postoji ogromno nezadovoljstvo samih LGBT osoba za posao koji oni rade i rezultate koje ostvaruju", kaže Azdejković.

Naveo je da se Parada ponosa organizuje već godinama, a da je sve isto jer "ćemo i ove godine imati policajce i slobodu unutar policijskog obezbeđenja što nije nikakav napredak".

Interesantno je, kaže, da je konferencija organizatora Prajda počela zahvalnicom zbog brojnosti okupljenih.

"Kada pogledate te ljude, to su sve ambasadori, njihovi asistenti, prevodioci i telohranitelji, tu LGBT populacije nema, jer ona ne može ni da stigne do ovog mesta i to je problem koji moramo da rešavamo", smatra Azdejković.

Navodi da je Gej lezbejski info centar u junu ove godine učestvovao na Prajdu za koji kaže da je prošao bez ikakavih problema i bez prisustva hiljada policajaca "jer je postojala potreba zajednice da nema čitavu frku koji ovaj Prajd ima", te da se ne planira ponovno okupljanje.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво