Raspisan konkurs za nagradu "Đoko Vještica" za novinarsku humanost

Udruženje novinara Srbije raspisalo je konkurs za nagradu za novinarsku humanost "Đoko Vještica".

Nagrada se dodeljuje od 2011. godine u znak sećanja na dugogodišnjeg urednika Studija B, i to za medijske priloge u štampanim, elektronskim ili onlajn medijima koji pokreću i motivišu pojedince i javnost za ostvarivanje humanih akcija i ciljeva, kritikuju socijalno neodgovorno ponašanje u društvu i podstiču solidarnost i uzajamnost.

Za nagradu autori mogu da konkurišu radovima objavljenim u periodu od 21. oktobra 2015. do 21. oktobra 2016. godine.

Zainteresovani za učešće na konkursu treba da dostave isečke, fotokopije tekstova ili CD/DVD sa tv i radio prilozima, kao i tekstovima objavljenim na vebu, na adresu Udruženja novinara Srbije, Resavska 28/I, 11000 Beograd sa naznakom "Za novinarsku nagradu Đoko Vještica" do 21. oktobra u 12 časova.

Nagrada se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 evra u dinarskoj protivvrednosti i biće dodeljena 26. oktobra 2016. godine. Novčani deo nagrade donira vlasnik firme Lemiks Jovica Pavlović iz Beograda.

Dosadašnji dobitnici nagrade "Đoko Vještica" su Dragoljub Janojlić iz "Palanačkih novina" za 2011. godinu, Silvija Slamnig iz "Kurira" i Sadik Hamidović sa net radija "Veselje" za 2012. godinu, novinarka TV Prva Tamara Grujić i Branko Stanković sa RTS-a za 2013. godinu, Miroljub Dugalić iz "Politike" za 2014. godinu dok je Stevi Lapčeviću iz "Sremskih novina" pripala nagrada za 2015. godinu.

Đoko Vještica bio je dugogodišnji novinar, urednik i voditelj Studija B. Novinarsku karijeru počeo je u listu "Borba", a od 1971. radio je u Studiju B i bio jedan od osnivača te radio stanice.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво