Uspešna turistička sezona na Tari

Na Tari još jedna uspešna letnja sezona za turističke poslenike, koji svoje goste uče kako da zavole, ali i sačuvaju netaknutu prirodu jedne od najlepših planina Srbije.

Sricajući prva slova iz bukvara tarskih gljiva i lekovitog bilja, i goste i vrsne znalce iznenadila je veličina prstenke narasle i zbog dosta kišnih dana ovog leta, ali i dovoljno sunca, potrebnih za rast pečuraka u stoletnim šumama.

"Mi se trudimo da sve ljude koji vole prirodu i dođu na ovu planinu naučimo kako da zavole planinu, kako da zavole prirodu, kako da je najpametnije iskoriste i kako da je sačuvaju", ističe Oliver Stanojević, rukovodilac za sport i rekreaciju, VU Tara.

 

Samo tako, znaju i gosti i domaćini Tara je blagorodna

"Letnja sezona je uspešno završena i zahvaljujući akciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija o dodeli vaučera. Ove godine realizovano je 1.057 vaučera, naravno da je zabeležen rast i stranih turista, naročito iz Slovenije i Republike Srpske", navodi Vesna Tadić, šef odseka za marketing i prodaju VU Tara.

Na Taru se jednostavno, kako kažu gosti, dolazi zbog prirode. Na Tari je registrovano preko 1.100 biljnih vrsta, među kojima je dosta lekovitih, ali i mnoge botaničke retkosti Balkana zbog čega je, između ostalog, Tara i proglašena nacionalnim parkom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се