Odgovor Informeru o troškovima restorana RTS-a

Potrošeno manje nego što je planirano. Prihod veći od troška.

Pitanje Informera: Kako je moguće da je RTS za svega godinu i po (tačnije tokom 2015. i od početka 2016. godine) samo za potrebe restorana RTS-a u Beogradu i restorana u odmaralištu na Zlatiboru potrošio ukupno 78.400.000 dinara?

Odgovor: Prema finansijskim izveštajima, JMU RTS je za potrebe ugostiteljstva (restorani, bifei i odmaralište na Zlatiboru) u 2015. godini nabavio robu u iznosu od 29,9 miliona dinara, a ostvario prihod od 41,9 miliona dinara.

Finansijski izveštaj za prvu polovinu 2016. godine pokazuje da je RTS nabavio robu u iznosu od 13 miliona dinara i ostvario prihod od 21,4 miliona dinara.

Suma od 78.400.000 dinara koju Informer navodi u pitanju, a nalazi se na portalu Uprave za javne nabavke, jeste predviđena suma troškova, ali ne i realizovana, i to za period od dve godine.

RTS je u periodu 2015. i prve polovine 2016. godine imao trošak od 42,9 miliona dinara i ostvario prihod od 63,3 miliona dinara.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара