Šarčević najavio povećanje plata prosvetnim radnicima

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević rekao je da će u oktobru prosvetnim radnicima biti povećane plate, kao i da će nastojati da u budžetu za 2017. godinu budu povećana izdavanja za prosvetu.

Ministar je nakon sednice Sindikata obrazovanja Srbije rekao da je budžet za 2017. godinu pravo mesto za podizanje plata prosvetnim dnicima.

"Prilikom formiranja budžeta za 2017. godinu sagledaćemo mogućnosti države. Pre svega, mi moramo da vidimo da li smo bili uspešni u racionalizaciji. Ako to budemo realizovali možemo da tražimo povećanje budžeta", rekao je Šarčević.

Ocenio je i da je pred njim veliki posao, ali da konkretna rešenja ne može da donese dok se u potpunosti ne upozna sa materijom.

"Pre svega je potrebno vratiti ugled profesiji, ali to moraju i sami prosvetni radnici da urade. Obići ću sve školske uprave u Srbiji da bih video gde su ključni problemi", rekao je Šarčević.

Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić rekao je da je ministar tokom sednice imao priliku da čuje različite probleme prosvetnih radnika.

"To su pitanja koja se odnose na povećanje plata, posebne kolektivne ugovore, za ono za šta su prosvetni radnici oštećeni u prethodne tri godine. Dobili smo odgovore i ovo je prvi korak ka dobroj saradnji", rekla je Ilić.

Dogovoreno je i da se svkog meseca predstavnici reprezentativnih sindikata sastaju sa pomoćnikom ministra kome će iznositi svoje probleme.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво