Šabac, iskopane granate iz Drugog svetskog rata

U Pocerskom Pričinoviću kod Šapca, pripadnici Sektora za vanredne situacije, na dubini od pola metra, iskopali su granate koje su prošle sedmice pronašli radnici šabačkog vodovoda kopajući kanal za vodu.

Granate su pronađene uz samu ogradu domaćinstva Živorada Vasića. Na jednom metru izvađeno je 12 neksplodiranih ubojnih sredstava, za koje se pretpostavlja da su iz Drugog svetskog rata.

"Očekivao sam vodu, došli su radnici da kopaju i pronašli su to. Nisam bio kod kuće, kad sam došao, čuo sam", kaže Živorad Vasić iz Pocerskog Pričinovića.

"Kopan je kanal, telefon, radjena ograda, mogli smo da nastradamo, fala Bogu, lepo se završilo", kaže Marko Vasić iz Pocerskog Pričinovića.

Granate u zemlji iznenadile su vlasnika kuće, ali i radnike šabačkog vodovoda koji su ih pronašli kopajući kanal za priključak na mrežu.

"Čim smo došli i počeli da kopamo za priključak, naišli smo na ovo, mislili smo da je nešto od gvožđa, nešto tako, ja sam pozvao mašinistu i mi smo napusili odmah mesto. Uplašili smo se", kaže Dragan Jovanović, radnik JKP Vodovod Šabac.

Pronalazak zaostalih ubojnih sredstava, meštane Pričinovića podesetio je na priče predaka o ratu i vojsci.

"Stric mi je pričao da je ovde bila odbrana Šapca, moguće da su ti granate ostale, kad su se povukli, ko zna od kog je rata to ostalo", kaže Marko Vasić iz Pocerskog Pričinovića.

Pronađene granate prevezene su na bezbednu lokaciju, na kojoj će biti uništene. Posle iskopavanja eksplozivnih naprava, nastavljeni su radovi na izgradnji vodovodne mreže.

rts.sabac@rts.rs
+381 15 353 269

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво