UNS: Sindikat RTK strahuje od raskida privatizacije

Predstavnici UGS Nezavisnost Radio televizije Kragujevac (RTK) traže sastanak sa Ministarstvom privrede da bi saznali šta ih očekuje ukoliko dođe do raskida privatizacije, navodi se u saopštenju Udruženja novinara Srbije.

Predstavnici sindikata strahuju od raskida privatizacije jer vlasnik RTK Radoica Milosavljević nije poštovao kupoprodajni ugovor.

Milosavljević nije uplatio ugovorenu sumu za obnovu tehnike, nije izmirio doprinose državi, a zaposlenima duguje zarade za skoro pet meseci, ističe se u saopštenju UNS-a.

"Bojimo se da je raskid privatizacije verovatna opcija, a niko ne zna koji će model u tom slučaju ministarstvo primeniti na nas, da li prelazimo na socijalni program, da li možemo da računamo na fond solidarnosti, koji su rokovi. Kada budemo imali konkretne informacije koje možemo da prenesemo kolegama, održaćemo i konferenciju za medije", rekao je UNS-u predsednik UGS Nezavisnost Goran Antonijević.

Antonijević je demantovao navode sajta Televizije N1 da je RTK stupio u štrajk.

"Dogovorili smo se da nikakvog štrajka neće biti. Informativni program nije emitovan za vikend po odluci direktorke zbog navodnih tehničkih problema, mada ja kao rukovodilac tehničkog sektora ne znam za takve smetnje", izjavio je Antonijević.

Dodao je da je netačna informacija da je o prekidu programa odlučio sindikat i da oni to ne mogu da urade jer, po zakonu, ne smeju da ometaju kolege koje žele da rade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи