Po medalju sa bebom u naručju

Profesionalne sportistkinje karijeru uspešno nastavljaju i uz majčinstvo. To dokazuju i naše reprezentativke. Koliko žele da budu deo tima, a da pritom ne zapostave porodicu, pokazuju brzim povratkom na teren. Stručnjaci kažu to je moguće u svakom sportu, samo je pitanje volje i podrške porodice. U našoj seniorskoj odbojkaškoj reprezentaciju devojke su na pripremama imale posebno društvo.

Lavovski su se borile, često kažemo za naše sportiskinje. Za uspeh koje beleže već godinama potrebno je mnogo odricanja. To najbolje zna naš primač. Jelena Nikolić, jedna od najboljih u svom poslu, na visini zadatka je i kao majka.

"Najteža su putovanja kojih ima dosta, sada za Olimpijske igre nisam videla dete 24 dana, međutim takav mi je posao, sportska karijera nije duga, igraću možda još godinu, dve dana. I sport je takođe moja velika ljubav, od početka je tako išlo, nekako smo se i organizovali", kaže Jelena.

Dobra oraganizacija preduslov je da budu sabrane na terenu. Medalje koje donose to i potvrđuju. Ipak, priznaje, razdvojenost od sina teško joj pada.

"Deca kada su ovako mala kao Aleksa koji ima tri godine žive samo sadašnjost i pita naravno kad će mama doći. Taj momenat kada smo sleteli na aerodrom, kada se on zatrčao sa cvećem u rukama je nešto što ću pamtiti do kraja života. Meni suze teško izmamiš ali on je uspeo", priča Jelena.

Podrška od saigračica i stručnog štaba čini posao lakšim. Olakšica, međutim, nema.

"Pravila trenažnog procesa su takva da ili jesi ili nisi unutra. Ne može se raditi nešto na pola, posebno na ovako visokom nivou. Svakako da je veoma teško i veoma zahtevno za njih, prvo zato što su ispred sebe imali jednu dugu pauzu, ali devojke jednostavno to mnogo, mnogo brže prebrode i za neko zaista začuđujuće kratko vreme vrate se u trenažni proces", kaže trener Aleksandar Vladisavljev.

Pomoćni trener u našoj seniorskoj odbojkaškoj reprezentaciju otkriva da su na pripremama devojke imale posebno društvo.

"Jovana Brakočević, koja je najmlađa majka od igračica u našoj seniorskoj reprezentaciji, vodila je sa sobom svoju bebu, to nju ne oslobađa bilo kakvih obaveza i ona je čak bila jedna od najvrednijih i najrevnosnija na treninzima ali u pauzi kad su svi odmarali ona je morala da vodi brigu o svom sinčiću. Nijednog trenutka ni ona ni Silvija Popović ni Jelena Nikolić nisu se žalile", rekao je Vladisavljev.

Sportski komentator RTS-a Predrag Milinković kaže da one svojim primerom pokazuju šta znači biti disciplinovan, uporan, odgovoran, i koliko žrtvuju neki svoj privatan život zarad uspeha.

"Mislim da su fantastičan primer i za muškarce i za žene kako se treba odnositi prema onome što radite i onome što volite", navodi Milinković. 

Reprezentativke su se već vratile svojim klupskim obavezama. Iako naporno treniraju, one su uz svoju porodicu. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи