Protest zbog najavljenog iseljenja na Savskom šetalištu

Grupa građana okupila se na savskom šetalištu, ispred kuće porodice Timotijević, koja je danas trebalo da bude iseljena, a kasnije i srušena, jer je na gradilištu jednog objekta u okviru projekta "Beograd na vodi".

Građani su došli na poziv udruženja Ne da(vi)mo Beograd, ali izvršitelji nisu došli.

Problem s kućom Ivana Timotijevića, stanara, počinje još 90-tih godina prošlog veka, kada je on, kao radnik "Iskre", dobio objekat na korišćenje i čuvanje.

On je kasnije postao i vlasnik objekta, ali ga njegova firma, koja je u međuvremenu propala, nikada nije prevela na sebe.

Kuća nije potpuno legalizovana, a Timotijević se trenutno sudi sa "Železnicama", koje su vlasnik zemljišta.

Kako je rekao novinarima, on će priznati svako rešenje suda i očekuje da se odloži iseljenje do okončanja postupka.

Napominje da su mu ponudili smeštaj koji bi morao da plaća zakup, ali, kako kaže, iskustvo njegovih komšija koje su na to pristale, pokazalo je da je to suviše veliki izdatak za porodicu i da više ne mogu da plaćaju rentu.

Predstavnik Inicijative Marko Aksentijević rekao je da oni pružaju podršku porodici Timotijević i njihovom zahtevu da se sačeka završetak sudskog postupka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво