Fokus na borbi protiv krijumčara migranata

Za mesec dana, zajedničke snage vojske i policije koje obezbeđuju granicu prema Bugarskoj i Makedoniji, sprečile su gotovo četiri i po hiljade migranata da ilegalno uđu u Srbiju. U prihvatnim centrima zbrinuto je 646 migranata, koji su zatečeni u vreme akcije hvatanja krijumčara ljudi.

Krijumčari najčešće koriste dva puta. Prvi je iz Turske preko Bugarske do Srbije a drugi put vodi iz Grčke preko Makedonije. Oba puta krijumčari koriste kako bi migrante sproveli ka Beogradu i dalje ka zemljama Zapadne Evrope.

Pi-ar Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić rekao je za RTS da se u poslednjih sedam dana izjednačio broj pokušaja prelaska granice iz pravca Makedonije sa onim iz pravca Bugarske.

"Migranata ima manje ali pritisak je i dalje veliki, uglavnom iz pravca Makedonije, naše snage odvraćaju veliki broj migranata", rekao je Krivokapić.

Ističe da, otkad su formirane zajedinčke snage vojske i policije, privedena je 31 osoba koja se bavi krijumčarenjem, a reč je uglavnom o građanima Srbije.

Naveo je da borba protiv krijumčara ima prioritet u radu zajedničkih snaga ali da će fokus biti i na dubinskom obezbeđenju granice u većoj kontroli na zaobilaznim putevima (šumskim, kolskim i atarskim).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи