Studenti koji su zaslužili "Etihadov" poklon od pola miliona dolara

Najbolja avio-kompanija na svetu u 2016, "Etihad", i škola sa tradicijom od gotovo jednog veka, otkrili su vrata saradnje – vrata putničkog aviona "erbas A-380" vredna pola miliona dolara. Poklon "Etihad tehnike" za praktičnu nastavu učenika Vazduhoplovne akademije.

Učenici Vazduhoplovne akademije u Beogradu ubuduće će imati praksu i na vratima putničke kabine aviona "erbas A380" – najvećeg i najskupljeg putničkog aviona. To je poklon "Etihad tehnike" koja sa školom sarađuje poslednje tri godine. Devetoro učenika ove škole, već dve godine je na školovanju u Abu Dabiju.

Student Akademije Miloš Ivanović ističe značaj dobijenog poklona.

"Ovo je zapravo najnoviji avion u civilnoj avijaciji i najveći ujedno. Oni sada mogu da vežbaju na najnovijim sistemima koji su uglavnom elektronika, ranije su bili hidraulika, i da nauče dosta toga o novim avionima koji su tek krenuli da se proizvode", rekao je Ivanović.

Dve godine pre nego što su dobili vrata, najbolji učenici su u "Etihadu" dobili posao i obrazovanje.

Iz ove učionice na koledž u Abu Dabiju otišlo je devetoro učenika. Šta mogu – pokazuje avion koji su spasili od propadanja. Rekonstruisani "Pajper Astek" delo je četvoro maturanata vazduhoplovne akademije.

Posle obrazovanja na akademiji, koja jedina u regionu ima licencu za obrazovanje vazduhoplovnog kadra, u Abu Dabiju će dobiti i licencu kao inženjeri.

"Kad sam sabrao i oduzeo, rekoh, imaću 26, 27 godina sa inženjerskom dozvolom to je sjajna priča. Prošao sam testiranja, evo me sada u Abu Dabiju", priča student Lazar Jovančević.

Do Abu Dabija vodila je stroga selekcija.

"Šest meseci su trajali ti testovi na kojima smo prošli dobro. Pozvani smo na promociju 'Etihada', zvali su nas na razgovor. Testovi inteligencije, ličnosti i engleski", kaže Zdravko Ivetić.

Partner "Er Srbije" i Vazduhoplovna akademija sarađuju već tri godine. Kažu, beogradska škola ima najbolju obuku za buduće inženjere u regionu.

"To otvara vrata za dalju saradnju sa ovom školom koja ima veliki potencijal, dobru bazu učenika, ljudi su ovde posvećeni avio-industriji, a naš posao se razvija i to je sjajna prilika za obe strane", rekao je direktor "Etihad tehnike" Džef Vilkinskon.

Prilika izražena u brojkama – plan da u naredne četiri godine planiraju da zaposle još 2.000 ljudi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи