Nazarbajev odlikovan Ordenom Svetog Save prvog stepena

Patrijarh srpski Irinej uručio je u Patrijaršijskoj rezidenciji u Beogradu Orden Svetog Save prvog stepena Nursultanu Nazarbajevu, predsedniku Republike Kazahstana, saopštila je SPC.

Na sajtu Crkve je objavljeno da u odluci Svetog arhijerejskog Sinoda, koju je pročitao Preosvećeni Episkop toplički Arsenije, vikar Patrijarha srpskog, ističe se da se najviše odlikovanje naše pomesne Crkve dodeljuje predsedniku Nazarbajevu zbog njegovog doprinosa uspostavljanju iskrenih prijateljskih odnosa između Republike Kazahstana i Republike Srbije.

Orden mu je, kako je navedeno, dodeljen i zbog njegovog doprinosa razvijanju ekonomsko-poslovnih odnosa sa kompanijama iz Srbije i posebno zbog uspostavljanja ravnopravnog odnosa prisutnih religija u Republici Kazahstanu.

Svečanoj dodeli najvišeg priznanja Srpske Pravoslavne Crkve prisustvovao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи