Stefanović u Atini o izazovima migrantske krize

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Atini sa grčkim ministrom unutrašnjih poslova i reforme javne uprave Panajotisom Kurumblisom, s kojim je razgovarao o izazovima migrantske krize i njenom prevazilaženju.

Stefanović i Kurumblis saglasili su se da nijedna od zemalja nije kriva zbog migrantske krize i da je neophodno da se uspostavi normalan mehanizam readmisije.

"Poštujemo napore koje je Grčka uložila kako bi se sprečio broj ilegalnih prelazaka granice na putu ka Srbiji, imajući u vidu da se broj migranata smanjio zatvaranjem zapadnobalkanske rute, ali i zahvaljujući merama koje je preduzela Grčka", rekao je ministar Stefanović, a prenosi MUP u saopštenju.

Potpredsednik Vlade Srbije i grčki ministar saglasili su se da je neophodno uspostavljanje efikasnijeg mehanizma u koji bi se uključile države Evropske unije i koji bi jasno definisao postupanje prema migrantima.

"Važno je da rešimo otvorena pitanja poput onih koja se odnose na postupanje prema ekonomskim migrantima i onima koji ne mogu zatražiti azil u zemljama Evropske unije", precizirao je Stefanović.

Tokom sastanka dogovoreno je i unapređenje operativne saradnje srpske i grčke policije, a ministar Stefanović je pozvao grčkog kolegu da uskoro poseti Beograd.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво