Ko može da prođe pored graničnih patrola vojske i policije

Portparol Ministarstva odbrane Jovan Krivokapić kaže za RTS da je, od početka zajedničkih patrola vojske i policije na granicama prema Makedoniji i Bugarskoj, registrovano više od 706 migranata koji su odustali od ilegalnog prelaska, a registrovane su i tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata.

Portparol Ministarstva odbrane, kapetan korvete Jovan Krivokapić, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da na granicama ima posla i da je stanje stabilno i pod kontrolom.

Krivokapić navodi da je od početka zajedničkih patrola vojske i policije registrovano više od 706 migranata koji su odustali od ilegalnog prelaska granice, odnosno zabeležen je 81 pokušaj, bilo pojedinačni, bilo u grupi.

Kaže da je najveći pritisak ilegalnih prelazaka iz Makedonije, a da je iz Bugarske broj ilegalnih prelazaka nešto manji.

Najveći broj ilegalnih prelazaka registrovan je u večernjim i ranim jutarnjim časovima iz Makedonije, a iz Bugarske ilegalnih prelazaka ima u svim vremenskim periodima, kaže Krivokapić.

Dodaje i da su registrovane tri osobe za koje se smatra da su se bavile krijumčarenjem, od kojih su dve osobe maloletne i protiv njih je podneta prekršajna prijava, a jednoj je određen pritvor.

Takođe, navodi Krivokapić, registrovana je 131 osoba dublje u teritoriji Srbije i one su sprovedene u prihvatni centar u Preševu.

Krivokapić kaže da je nemoguće hermetički zatvoriti granicu, ali da samo prisustvo patrola vojske i policije odvraća migrante i oni traže druge, teško prohodne puteve.

"Pokušavaju preko teško pristupačnih predela, šumovitih predela, duž rečnih korita, pograničnih reka, planinskih useka", objašnjava Krivokapić.

Na granicama prema Makedoniji i Bugarskoj, zajedničke patrole vojske i policije već desetak dana štite granicu od ilegalanih ulazaka migranata.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво