UNS traži da SDA Sandžaka svim novinarima omogući izveštavanje

Udruženje novinara Srbije protestovalo je zbog odluke SDA Sandžaka da ne dozvoli novinarskoj ekipi Regionalne radio-televizije Novi Pazar izveštavanje sa sednice Koordinacionog tela SDA koja je bila u Novom Pazaru.

"UNS traži da SDA Sandžaka poštuje Zakon o javnom informisanju i medijima koji 'zabranjuje neposrednu i posrednu diskriminaciju urednika medija, novinara i drugih lica u oblasti javnog informisanja, naročito prema njihovoj političkoj opredeljenosti i uverenju ili drugom ličnom svojstvu'", naveo je UNS u saopštenju.

Kako je UNS-u rekla urednica informativnog programa Regionalne radio-televizije Novi Pazar Senada Kalić, SDA Sandžaka toj televiziji nije poslala poziv za praćenje današnjeg događaja.

Kalićeva je rekla da je od kolega čula da su oni dobili poziv, a da RTV Novi Pazar niko nije zvanično obavestio.

"Nakon što su mi kolege prosledile poziv, poslala sam SDA zahtev za akreditaciju za našu ekipu, ali odgovor nisam dobila. Pokušala sam i telefonom juče da ih pitam da li je sve u redu, ali su mi rekli da sačekam i da će kasnije odlučivati o akreditacijama. Kako do jutros nismo dobili odgovor, ekipa je otišla u SDA gde su se preuzimale akreditacije, ali im je tamo rečeno da ne mogu da prate događaj jer je 'isključivo informativna služba SDA odlučivala o tome ko će biti akreditovan za praćenje događaja'", rekla je Kalić.

Ona je ukazala da ovo nije prvi put da ova stranka onemogućava novinare RTV Novi Pazar da obavljaju svoj posao.

Iz SDA Sandžaka na pozive UNS-a danas se nisu odazivali.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво