NURDOR-u poklonjena zaplenjena vozila

Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom Ministarstva pravde poklonila je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka dva vozila zaplenjena od kriminalaca.

Ključeve kombija "fijat dukato" i vozila "reno espas" direktor Direkcije Dejan Carević uručio je predsedniku NURDOR-a Todoru Mančiću.

Prema rečima Carevića, Direkcija je prepoznala potrebe NURDOR-a i usvojila njihov zahtev da im se dodele na korišćenje dva motorna vozila.

"Nije nam bilo teško da prepoznamo njihove potrebe, jer je NURDOR renomirano udruženje koje od 2003. godine bije najtežu moguću bitku kod nas", rekao je Carević novinarima.

NURDOR je, podsetio je Carević, poznat po brojnim uspešnim projektima rotiteljskih kuća, nabavci medicinskih uređaja, a bavi se i izdavačko edukativnom delatnošću za problem sa kojim se suočava.

Istakao je da je uručenje vozila udruženju zapravo i sam smisao postojanja Direkcije - a to je da imovina koja je, kako je ukazao, trebalo da "posluži u nečasne svrhe dobije svoju pravu namernu i ode u prave ruke".

"Tako je na neki način pravda zadovoljena jer se ukradena sredstva vraćaju onima od kojih su uzeta", naglasio je Carević.

Direkcije bi trebalo da nađe pravu namenu imovini zaplenjenoj od izvršilaca krivičnih dela, naveo je direktor i ukazao da je od velike važnosti da Direkcija ima dobru komunikaciju sa potencijalnim korisnicima imovine kako bi ona bila upotrebljena na najbolji način.

Mančić je poručio da su NURDOR-u dobijena vozila za njih najneophodnija stvar u ovom trenutku, jer udruženje već duže nema prevozno sredstvo.

"Kombi i ovaj automobil će nam poslužiti da vozimo decu i nadamo se da će unutra biti dečije pesme i smeha", naveo je Mančić.

Pokretna i nepokretna imovina koja se od 2009. godine oduzima od izvršilaca krivičnih dela, do sada je našla svoje korisnike kod niza društveno-socijalnih institucija.

Među njima su pored NURDOR-a, Univerzitetska dečija klinika u Tiršovoj, Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima, Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju, velikog broja vrtića, gradskih, opštinskih institucija i pokrajinskih institucija i drugih.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи