Studira kriminalistiku, a gluma mu je strast

Alek Surtov bavi se glumom od prvog razreda osnovne škole. Iako umesto glume studira bezbednost i kriminalistiku, to ga ne sprečava da igra u predstavama Bitef teatra, kao i u mnogonagrađivanom filmu "Pored mene".

Alek je do samog upisa na fakultet pohađao školu glume i govora pozorišta Dadov.

"U tom nekom periodu sam počeo da igram u predstavi "Muškarčine" u Bitef teatru i onda sam ostao tu što se glume tiče, a bezbednost. Kriminalistiku mi je uvek nekako bilo zanimljivo da gledam na televiziji i mogao bih da zamislim sebe kao nešto što ću raditi predano i sa ljubavlju", kaže Alek.

Akademiju je pokušao da upiše pre četiri godine.

"Tada nisam prošao tu audiciju i posle toga nekako sam izgubio želju za studiranjem, jer sam shvatio da mogu time da se bavim i iz ljubavi i da mi fakultet nije obavezan. Možda nekad u budućnosti, ali za sada mislim da mi je ovako sasvim u redu da se bavim", isitče Alek.

Kaže da mu je pozorišno iskustvo veće od filmskog.

"Prvo i veće filmsko iskustvo mi je fim "Pored mene" Stevana Filipovića i Milene Bogavac. On je jako zapažen na festivalima prošle godine - osvojili smo u Sarajevu Nagradu publike, osvojili smo u Puli Zlatnu arenu, na SOFEST-u smo pre par nedelja osvojili pet od sedam nagrada i jako smo ponosni na te rezultate. Takođe je film i dalje po domaćim i inostranim festivalima, i nadam se da će nas zapaziti još više ljudi i da će biti pozitivne reakcije kao i do sada", kaže ovaj student kriminalistike kome je gluma strast.

Ovog leta Alek je pomagao kolegi i prijatelju Urošu Novoviću oko prikupljanja rekvizita za predstavu ""North Force", koju radi u KPGT-u. Nada se početku snimanja serije "S.O.S." (sasvim običan sitkom), i naravno, novim predstavama u Bitef teatru.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво