Gugl "vratio" manastir Visoki Dečani na pravu lokaciju

Na Gugl mapama manastir Visoki Dečani jutros se ponovo nalazi na svojoj pravoj lokaciji kod Peći na Kosovu i Metohiji.

Tokom jučerašnjeg dana manastir je na Gugl mapama bio "premešten" na lokaciju kod Leskovca, više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi, ali kada se sada u pretrazi Gugl mapa ukuca "manastir Visoki Dečani", aplikacija automatski upućuje na lokaciju kod Peći.

Takođe su vraćene i fotografije manastira.

Na ovu grešku juče je upozorio na Tviteru Iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić.

On je uputio i molbu svim ljudima dobre volje da pišu Guglu i da traže da se manastir Visoki Dečani upiše na svojoj originalnoj lokaciji.

"Ovo je veoma problematično jer su prva referenca za mnoge posetioce manastira Gugl mape i ovom provokacijom se otežava poseta ovom Uneskovom spomeniku svetske kulture", napisao je Sava Janjić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво