Još nema podataka o nacionalnosti povređenih u Minhenu

Konzul Srbije u Nemačkoj Snežana Miljanić kaže za RTS da je situacija u Minhenu sada mirna, svi ugostiteljski objekti su otvoreni. Još jednom je potvrdila da među stradalima nema državljana Srbije.

Snežana Miljanić je, govoreći u Dnevniku RTS-a, rekla da prema poslednjnim informacijama Bavarske policije među stradalima nema naših državljana i dodala da o povređenima policija ne daje informaciju.

Prema njenim rečima, na današnjoj konferenciji koja je održana u minhenskoj policiji potvrđeno je da je desetoro poginulih od kojih je jedan napadač.

"Dvadeset i sedmoro je povređenih, od kojih je desetoro teže, a od tih desetoro je i jedno 13-godišnje dete. Sedamnaest osoba je lakše povređeno", napomenula je Miljanićeva.

Trenutna situacijau Minhenu je mirna, u gradu sve funkcioniše, gradski saobraćaj koji je juče bio obustavljen, sada radi po planu, navela je Miljanićeva.

"Ugostiteljski objekti su otvoreni, prodavnice su otvorene, kao i svaka druga subota u Minhenu. Jedino je zatvoren Olimpijski tržni centar do daljnjeg", navela je Miljanićeva.

Miljanićeva je navela da su u pokrajini Bavarska danas zastave na pola koplja, a predsednik Vlade Bavarske i gradonačelnik Minhena su položili vence na mesto tragedije.

"Interesantan podatak je da je bavarska policija u toku jučerašnjeg dana dobila oko 4.300 poziva u periodu od 18 časova do ponoći, što je nekih četiri dana rada bavarske policije inače", naglasila je konzulka Srbije.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво