Konzulka Miljanić: Među ubijenima u Minhenu nema Srba

Konzulka Srbije u Minhenu Snežana Miljanić kaže da među poginulima u napadu u tom gradu nema građana Srbije, ali da Bavarska policija nije mogla da potvrdi da li među povređenima ima naših državljana.

Snežana Miljanić je Tanjugu rekla da se niko od rodbine ili građana noćas nije obratio konzulatu Srbije u prestonici Bavarske, te da se ona nada da među žrtvama nema naših državljana. 

Istakla je da je napetost u Minhenu popustila i da javni prevoz radi i dodala da za više informacija građani mogu da se jave na telefon 0049/89982-475-72.

Pozivajući se na navode medija, navela je da su ugostiteljski objekti jutros bili zatvoreni što, kako je rekla, znači da će lagano krenuti da se otvaraju jer je proradio javni prevoz.

Jedino je blokiran Olimpijski tržni centar, u kojem se dogodio napad, istakla je konzulka.

Deset osoba je ubijeno u napadu u tržnom centru u Minhenu, a 16 ranjeno, od toga je troje u kritičnom stanju, rekao je ranije šef minhenske policije Hubertus Andre i dodao da je nađeno i telo napadača koji je izvršio samoubistvo.

Kako je rekao, napadač je bio 18-godišnji Nemac iranskog porekla, koji nije imao nikakav kriminalni dosije, i najverovatnije je delovao sam, a motivi napada su "potpuno nejasni".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво