Migranti krenuli peške ka granici sa Mađarskom

Grupa migranata, uglavnom iz Avganistana i Pakistana, iz parka kod beogradske autobuske stanice peške se uputila ka granici sa Mađarskom očekujući da će time uspeti da ostvare svoj cilj, dolazak u neku od zemalja Evropske unije.

Migranti su prešli preko Brankovog mosta, a zatim bez ometanja saobraćaja, krenuli pored Palate "Srbija" ka hotelu "Jugoslavija" na Zemunskom keju. Kolonu sa migrantima na početku i začelju prati policija.

Nakratko su napravili pauzu kod "Galenike", gde su se odmorili i osvežili, nakon čega su nastavili put.

Migranti su stigli do Batajnice, rekao je večeras komesar za izbeglice Vladimir Cucić.

"Reč je o grupi koja ordinira po Srbiji od februara meseca. U toj grupi nema ni jednog deteta ni žene. Ovo je grupa koja je direktno plen krijumčara", rekao je Cucić agenciji Beta.

Dva brata iz Pakistana rekla su agenciji Beta da im je cilj da peške stignu do granice Srbije sa Mađarskom, kako bi potom dalje nastavili put ka Nemačkoj ili nekoj od skandinavskih zemalja.

Rekli su i da u Srbiji nisu imali nikakvih problema, ali da više nisu mogli tu da ostanu, jer im je krajnji cilj EU.

"Bio sam u parku kod Autobuske stanice više od 15 dana i nikakvih problema nismo imali. Donosili su nam svi hranu i vodu, ali jednostavno nismo znali dokle će to tako da traje", rekao je jedan od Pakistanaca.

U koloni su uglavnom mlađi ljudi koji sa sobom nose rančeve i ostale najosnovnije potrepštine, poput ćebadi i vreća za spavanje.

Migranti se kreću u koloni uz put, noseći transparente kojima pozivaju Mađarsku da otvori granicu, kao i one na kojima piše "Hvala, Srbijo", "Pokažite da je humanost još uvek živa".

Apelovali su na sve da doprinesu ukidanju žičanih ograda između država.

U parku kod Autobuske stanice ostalo je oko 200 migranata.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво