"Ko se ne plaši može na letovanje u Tursku"

Ko sme, može u Tursku na letovanje. Nema, naime, razloga da se srpskim turistima zabrane putovanja u Tursku, zaključak je sa sastanka predstavnika turističkih agencija i resornog Ministarstva.

Od pokušaja državnog udara u Turskoj prošlo je gotovo nedelju dana. Iako se situacija nije potpuno smirila najnovije informacije iz antalijske oblasti gde naši turisti borave nema nikakvih problema i aranžmani se nesmetano realizuju, rekla je gostujući na RTS pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Renata Pindžo.

"Najnoviji podaci su da je jutrošnji čarter let za Antaliju realizovan po planu i da je otišao 141 putnik, među kojima je bilo i pet beba, i nije bilo odustajanja. Na sastanku smo razmotrili situaciju u kojoj su se našli naši putnici koji se nalaze u Antaliji i okolini. Prema našim saznanjima u antalijskoj regiji turistička sezona se odvija nesmetano kao i čarter letovi ali mi ćemo i dalje pratiti stanje na terenu imajući u vidu šta se desilo", krekla je Pindžo.

Kada je reč o situaciji posle puča Vlada Srbije je poslala avion za građane koji su se zatekli u Istanbulu i tada je u avionu bilo 30-tak putnika.

"Nije bilo zahteva iz letovališta da se turisti vrate, bilo je otkaza putovanja putnika koji je trebalo da putuju neposredno posle pokušaja puča. To se posebno odnosi na putnike koji su trebali da putuju 16. i 17. jula. Agencije zaista čine maksimalne napore da pokušaju da nađu alternativno rešenje kako bi izašli u susret putnicima da realizuju planirani odmor ali i da ne dovedu svoje poslovanje u pitanje", rekla je Pindžo.

Ne postoji zvanična zabrana putovanja u Tursku i ona se i dalje prodaje kao turistička destinacija. Ipak, i sami građani moraju da sagledavaju situaciju smatra pomoćnica ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije jer ima onih koji su se odlučili za letovanje u Tunisu i Egiptu iako su naše agencije odustale od prodaje aranžmana iz bezbedonosnih razloga.

Preporuku da letuju u Srbiji, mnogi su poslušali. Od početka godine povećan je broj domaćih turista za 13 posto. Ralog za to su i vaučeri ali i bolja turistička ponuda.

"Ponuda je bolja i turistički proizvodi se unapređuju iz godine u godinu. Već drugu godinu beležimo rast domaćih turista. Ove godine 35 hiljada građana se odlučilo da iskoriste vaučere a akcija traje do kraja okrobra", rekla je Pindžo gostujući na RTS.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара